Published július 19, 2015 by Haradel with 0 comment

Michelle Hodkin:The Unbecoming of Mara Dyer-Mara Dyer eszmélése

Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2015
Terjedelem:448 oldal
Sorozat:Mara Dyer #1


"Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet.
Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem.
Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved."



Véleményem:Éreztétek már azt,hogy a könyv második mondata után már tudtátok,hogy ez tetszeni fog nektek,és hogy ez letehetetlen olvasmány lesz?Mert velem pont ez történt.
Őszintén,amikor elkezdtem még nem tudtam hogy mire is számítsak pontosan. Azt gondoltam,hogy ez is egy sötét/tragikus/eltitkolandó múltú,visszahúzódó lányról szól,aki találkozik a leghelyesebb, legnépszerűbb sráccal,majd kölcsönös vonzalom alakul ki köztük,aztán a sok elutasítás,elhúzódás után rájönnek,hogy ők egymásnak lettek teremtve,és valami nyálas párbeszéd után egymásnak esnek,majd boldogan élnek amíg meg nem halnak.Na,ez kevésbé tucat,és ennél többet adó könyv volt.Bár a sötét múlt stimmel,és van benne szerelmi szál,de a továbbiakban azért van egy kis újdonság.

Mara egy baleset miatt úgy dönt,hogy családjával együtt el kell költözniük addigi lakhelyükről.Az új iskolában hamar szerez magának egy barátot,és a legnépszerűbb,legrosszabb hírű fiú,Noah figyelmét is felkelti.A pletykák miatt a lány próbálja távol tartani magát tőle,amivel nem igazán jár sikerrel.Miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz,Mara rájön,hogy van egy igen különös és veszélyes képessége,ami miatt fél,hogy esetleg bántja a fiút.Végül Noah-ról is kiderül egy-két dolog,Mara pedig olyas valakit lát,akivel nem szabadna találkoznia.

Már a legelső fejezet is kicsit hátborzongató volt,aminek az utolsó mondatánál picit elképedtem,és rögtön az volt bennem,hogy többet,többet,többet.Először még nem tudunk sok mindent a balesetről,hiszen Mara az egyetlen túlélő,ő viszont semmire sem emlékszik.Kezdetben.Aztán szépen lassan jönnek elő az emlékképei,és kezd összeállni az egész eset.Lehet hogy nem is baleset volt?A kutyás jelenet után pedig csak még érdekesebb lett a sztori.Az egész egy krimis,misztikus,nem túl csöpögős romantikus történet,amiben pörögnek az események,és az ütős fordulatokból sincs hiány.

Mara egy alapból nem bajkeverő,okos lány,aki a tragédia ellenére egy igen erős jellem,és ha kell,megmondja a véleményét.Bár érzi hogy van valami ő és Noah közt,de nem borul le rögtön a fiú előtt,és nem hagyja csak úgy magát.Noah egy beképzelt,okos,és persze hihetetlenül jóképű pasi,akiért a rosszhíre ellenére mindenki odavan.Viszont a pletykák ellenére egy gondoskodó,védelmet nyújtó fiú,aki tudja hogyan kell bánni Marával.
A kettejük kapcsolata pedig remek.Teljesen összeillenek,kiegészítik egymást.Míg az egyikőjük pusztít,addig a másik teremt.Nagyon jók voltak a jeleneteik,és bár mindkettőjük vágyik a másikra,mégsem sietik el annyira a dolgot.


Nekem tényleg az elejétől a végéig nagyon tetszett,teljesen magával ragadott,egyszerűen nem tudtam letenni.Mindig egyre többet akartam tudni,és kíváncsi voltam,hogy mi történik a következő fejezetben.Tényleg nem az a szokványos elcsépelt történet.Én csak ajánlani tudom,és remélem minél előbb megjelenik a második része is magyarul.

Összegezve:10/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése