Published július 27, 2015 by Haradel with 0 comment

Marni Bates:Menő-riadó Kambodzsában

Kiadó:Móra Kiadó
Kiadás éve:2015
Terjedelem:312 oldal
Sorozat:Smith Gimi #3
"Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból − lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az beszólásaival az őrületbe kergeti."




Véleményem:Ismét egy LOL könyvről írok,mégpedig Marni Bates Smith Gimi sorozatának harmadik részéről,amiben Chelsea-t ismerhetjük meg jobban.

Chelsea, a Menő-királynő nincs túl jó helyzetben.Az fiú,aki után folyton epekedik a suli legbénább csajával jár,a szülei válni készülnek,őt pedig elküldik Kambodzsába tanulni egy csapat főiskolással.A nőcsábász Ben,és a kísérőjük,Neal örömmel fogadják a  többiekkel ellentétben,akik nem néznek ki belőle túl sok mindent.Amikor egy félreértés során Neal egy drogbáró fogságába kerül össze kell tartania a csapatnak és szükség van Chelsea minden tudására és talpraesettségére is.Mindeközben az idegesítő Houston is egyre szimpatikusabb lesz Chelsea számára.

Sokan mondják,hogy túl abszurd ez a történet ezzel a drogbárós-elrablós sztorival.Ezzel én is egyetértek,de legalább hozott egy kis újítást.Nem kell hatalmas elvárásokkal nekikezdeni,mivel nincsenek benne hatalmas fordulatok,se mélyenszántó gondolatok,nem volt olyan részletes,se tökéletes,ami nem meglepő.Lehet hogy most úgy tűnik ,hogy ez egy bugyuta könyv,de nem teljesen.Hiszen Chelsea sem tökéletes,ahogyan az élete és a múltja sem az,ami pedig egy kis komolyságot is visz az egészbe,és ezzel megkülönbözteti egy kicsit ezt a részt a sorozat többi tagjától.Ami még újdonság,hogy most kivételesen nem a gimi a fő helyszín,hanem egy távoli,és különleges ország.

A szereplők között nem volt olyan,akit utáltam volna,mindenkiben volt valami amit szerettem.Az előző részekben Chelsea teljesen gonosznak volt beállítva a Mackenzie utálata miatt,de igazából belül ő is egy érző lény.Jó oka van arra,hogy a gonoszkodó,hatalmaskodó álarc mögé bújjon.A családi helyzete nem túl fényes,a szülei válni készülnek,és még a saját anyja is butának tartja.Ami pedig még rosszabb,hogy egy rossz emberrel folytatott kapcsolata nyomot hagyott benne,meggyengítette,és még mindig kísérti az emléke.Így,hogy jobban megismerjük a történetét, egy gyengédebb,belátóbb,és őszintébb oldalát is megismertem,és megmutatta,hogy milyen kitartó és hősies is tud lenni.Egy sokkal szerethetőbb karaktert kaptunk,akit nem csak a társai,hanem én is megszerettem.
A szerelmi szál nem mutatott semmi újat,kiszámítható volt,mivel már a fülszöveg elolvasása után is lehet tudni hogy mi lesz a végén.Ettől függetlenül még örültem neki,és Houston az idegesítései,okossága és igazi szépfiúsága miatt ugyan úgy egy emlékezetes és kimaradhatatlan szereplő volt.

Nekem eléggé tetszett,nem teljesen erre számítottam épp ezért kellemes meglepetés volt.Vicces,szórakoztató történet egy lányról,aki mások véleménye ellenére egy sikeres és izgalmas küldetést hajt végre.Aki már olvasta az előző két részt annak mindenképpen ajánlom,érdemes elolvasni.

Összegezve:9/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése