Published augusztus 20, 2014 by Haradel with 0 comment

Veronica Roth: A lázadó

Kiadó:Ciceró Kiadó
Kiadás éve:2013
Terjedelem:434 oldal
Sorozat:Divergent #2
"Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz - vagy akár meg is semmisülhetsz.
Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei.
Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit - és önmagát -, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.
A New York Times bestseller-listájára felkerült fiatal szerző, Veronica Roth második kötete, a Disztópia-sorozat újabb darabja izgalmakban és fordulatokban gazdag regény, szívfájdalmakkal és románccal, az emberi természettel kapcsolatos meglepő felismerésekkel."






Cselekmény leírást tartalmazhat!
Véleményem: Persze hogy megvettem ,hiszen folytatni kell a sorozatot,ha már egyszer elkezdtem.Így hát el is olvastam a könyvet.

Egyre jobban kezd szétesni a csoport rendszer.Úgy tűnik,a Műveltek akarnak mindenkit irányítani.A Bátrak a csoport nélküliekkel szövetkezve meg akarják akadályozni mindezt.Mindeközben több dologra is fény derül,és Trisnek egyre több akadállyal kell szembenéznie.

Mit ne mondjak,nem a legjobb második rész,amit valaha olvastam.Az eleje és a közepe nem volt túl érdekfeszítő számomra (már csak azért sem,mert úgyis tudom,hogy Tris nem hallhat meg a második rész közepén,ha ez egy trilógia),a vége pedig nem volt olyan rossz.
A szereplők (már akik még élnek) ugyan azok,Négyes még mindig szereti Trist,Tris még mindig szereti Négyest,miközben egyre többet szenved,sokszor egészen felesleges dolgok miatt,ja,és még idegesítőbb mint az első részben.Jó,van,amikor olyan dolgokon rágódik,amit meg lehet érteni,de van,amikor saját mgának talál ki/csinál gondot.Na,meg komolyan mondom,öngyilkos hajlamai voltak.Ez a "Jaj,most megakarok halni,úgy sokkal könnyebb lesz",aztán meg rájön,hogy ő most mégsem akar meghalni.Amikor az előbbire rájön,azt kicsit sajnáltam...
Spoiler!
A szenvedésnél arra gondolok,hogy ugye az első részben kénytelen volt lelőni Willt.Jó,megértem hogy bűntudata van,és hogy milyen nehéz lehet ezt elmondani másoknak.Az viszont már idegtépő,hogy több tíz oldalon keresztül azon nyavalyog,hogy "jaj,most nem mondhatom el.De egyszer úgy is el kell mondanom.Jaj,ezt meg ezt nem mondhatom Négyesnek,mert akkor el kell mondanom azt is,hogy mit tettem Willel." Egy idő után már úgy voltam vele,hogy döntse már el,hogy most mit akar!Már megkönnyebbültem,amikor végre kibökte.
Spoiler vége!

Négyes és Tris rengeteget csókolózott.Lehet hogy valaki ezt szereti,de szerintem ez egy ilyen könyvnél inkább visszataszító,és idegesítő volt,mint kedvelhető.Komolyan mondom,tiszta nyálgép volt...

Az elején meg a közepénél főleg beszéltek,és elvoltak egyik-másik csoportnál.A vége felé,amikor bosszúhadjáratot indítottak a Műveltek ellen,na,az kicsit érdekesebb volt.Haltak meg ,és egymás ellen fordultak emberek,volt amikor már azt sem lehetett tudni,hogy ki kivel van.Bár sajnos sokszor elég kiszámítható volt a történet menete.Talán egy meglepő fordulat volt,az is a végén.Spoiler! Arra gondolok,amikor Jeanine meghal.Pontosabban,megölik.Spoiler vége!

Ami viszont nagyon nagyon idegesítő volt,az a rengeteg elgépelés.Sokszor lemaradtak betűk,vagy plusz betűk voltak szavakban.Néhány elválasztás nyelvtanilag teljesen hibás volt.Tudom,ez nem az írónő hibája,hanem aki a magyar szöveget írta.

Többet nem nagyon tudok róla írni,mert akkor már magát a szöveget írnám.
Annyira nem volt rossz,sőt,talán voltak benne érdekesebb részek is mint az elsőben,viszont a sok nyivákolás,és Tris nagyon idegesített.Ettől a könyvtől még jobban megutáltam ez a lányt...

Összegezve:8/10





      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése