Published augusztus 24, 2014 by Haradel with 0 comment

Marie-Aude Murail:Oh,boy!

Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:192 oldal
Sorozat:-
 "Hihetetlenül finom humorba csomagolt, napsugaras derűvel átszőtt, megrendítő történet. Mert az élet már csak ilyen.
Három testvér néhány órája magukra maradt a világban, de megesküdtek, hogy soha senki nem választhatja el őket egymástól.
A legidősebb Siméon, tizennégy éves. Cingár, barna szemű. Különleges ismertetőjele: intellektuálisan koraérett, már az érettségire készül.
A középső Morgane, nyolcéves. Barna szemű, elálló fülű, osztályelső. Különleges ismertetőjele: a felnőttek minduntalan elfeledkeznek a létezéséről. A legkisebb Venise, ötéves. Kék szemű, szőke, elragadóan bájos. Olyan kislány, amilyet mindenki szeretne magának. Különleges ismertetőjele: forró szerelmi történeteket játszik el a Barbie babáival.
A Morlevent gyerekek nem hajlandók a sorsukat az első jöttment szociális asszisztensre bízni. Az a cél hajtja őket, hogy kikerüljenek a gyermekotthonból, ahová elhelyezték őket, és családra leljenek. Két személy lehetne a gyámjuk. Csakhogy eleinte egyiknek sem fűlik hozzá a foga. Aztán meg egyszerre mindkettőnek. De az egyik nem túl rokonszenves, a másik meg felelőtlen, ráadásul... Ja igen! És ez a két                                                     személy ki nem állhatja egymást."


                                                     Cselekményleírást tartalmazhat!
Véleményem: Igazából ilyen témájú,vagy ehhez hasonló könyvet én még nem igazán olvastam.Kicsit féltem attól,hogy nem nagyon fog tetszeni,esetleg nyomasztó vagy nem az én ízlésemnek való történet lesz.Szerencsére tévedtem,és nagyon nagyon tetszett.
Siméon egy vékony,magas,"intellektuálisan koraérett",tizennégy éves kora ellenére már az érettségijére készülő fiú.Nem túl népszerű,viszont valóban nagyon okos,és szereti a testvéreit.Nem az a viccelődős fajta,sőt,van amikor (ha nem is önszántából) leszól más embereket,esetleg felhívja a figyelmüket egyéb hiányosságukra.Viszont ami a legfontosabb,hogy szereti  a testvéreit,és vigyáz rájuk amikor csak tud.
Morgane (ha szabad ilyet mondani) kicsit csúnyácska kislány,aki ugyan csak nagyon okos.Szegény igazi középső gyerek,általában a felnőttek nem foglalkoznak vele,észre sem veszik.
Venise egy igazi álom kislány:szőke hajú,kék szemű,tündéri lányka,aki elég érdeklődő,és mindenki szereti.
Bart,a gyerekek féltestvére egy igencsak nemtörődöm,viszont jóképű,viszonylag fiatal,meleg férfi.Ő volt az,aki jóban volt,és próbált segíteni Aiméenek,aki pedig Bartnak segített azzal,hogy párszor eljátszotta,mintha a ő lenne a gyerekek anyja.
Josiane,a fél-féltestvér férjes,jómódú nő,akinek minden álma az,hogy gyereke lehessen.Ugyan akkor féltékeny,és utálja Bartot.

Az elején,miután kiderült,hogy a gyerekeknek van egy féltestvére (Bart),és egy fél-féltestvére(Josiane) ,azonnal megkeresik őket.Igen ám,csak hogy egyikőjüknek sincs kedve befogadni őket.Pontosabban,egyikőjük az elején csak a kis Veniset lenne hajlandó befogadni.
Sok nehézség,nyűg,felelőtlenség,és veszekedés után viszont mind a ketten rájönnek,hogy mégiscsak a testvéreik,és hogy valóban szeretik őket.

Igazából ebben a történetben nemcsak az árvaságra jutott gyerekek sorsa,élete,és Siméon betegsége a megrendítő,hanem ott van még a családon belüli erőszak is,ami a szomszéd Aimée és férje közt van.
Spoiler!
Bár elég rossz dolog ha egy ember meghal,de Amiée férjének halála csak megoldotta ezt az erőszakos helyzetet,és így nyugalomban maradt a kisbabájával együtt.
Spoiler vége!

A csupán 190 oldalas terjedelméhez képest minden benne van.
Egyszerre volt szomorú és nevettető,megható és szánalomra méltó.
Nagyon nagyon tetszett a könyv.Tényleg.Valóban nagyon humoros,de egyben megrendítő volt.
Nagyon szórakoztató volt,és őszintén,minél több embernek el kéne olvasnia,mert tanulságos is volt.

Ezt a könyvet mindenképpen csak ajánlani tudom!

Összegezve:10/10



      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése