Published augusztus 21, 2014 by Haradel with 0 comment

John Green: Alaska nyomában

Kiadó:Gabo Kiadó
Kiadás éve:(az első)2011
Terjedelem:296 oldal
Sorozat:-


"ELSŐ PIA
 ELSŐ BALHÉ
 ELSŐ CSAJ
 UTOLSÓ SZAVAK

A tizenhat éves Miles Haltert elbűvölik a híres emberek utolsó mondatai és unja otthoni biztonságos életét. A középiskola után rábeszéli szüleit, hogy írassák be egy bentlakásos iskolába, mert abban bízik, ettől talán megváltozik addigi unalmas élete. Itt ismerkedik meg Alaska Younggal, az okos, vicces és halálosan szexi lánnyal, valamint Chippel, az ösztöndíjas zsenivel, aki kollégiumi szobatársa lesz.
Százhuszonnyolc nap alatt Miles élete gyökeresen megváltozik, miközben Alaskát önpusztító viselkedése a végső tragédia felé sodorja."



Véleményem: Igazából nem vártam olyan sokat a könyvtől.Éppen ezért várakozáson felüli volt.

Nagyon tetszett.Ez volt a második John Green könyvem,és megszerettem az író stílusát.
Igazából ennek a könyvnek a szereplőit nagyon megszerettem.Ezredes,Alaska,és Takumi mindig kitalált valamit.A szabályszegő,egészségtelen életmódjukkal,ugyanakkor éles eszükkel teljesen megváltoztatják Pufi életét.
Ezredes egy nagyon okos (főleg matekból) fiú,aki utálja a gazdag,elkényeztetett nyápicokat,és Alaska nagyon jó barátja.Végül is ő vezeti be Pufit a kis "világukba",szobatárs lévén.Nagyon nagyon megszerettem.
Alaska egy gyönyörű,lelkileg sérült,nem törődöm lány,aki imád olvasni,és remek balhékat tud szervezni.Eléggé önpusztító életmódot folytat,és mondja is,hogy a halál miatt csinálja mindezt.Elég különleges karakter,ugyan akkor szerethető. 
Pufi egy teljesen átlagos fiú,nem túl átlagos hobbival:gyűjti az utolsó mondatokat.Szürke hétkönapjait az változtatja meg,hogy beiratkozik a Culver Creek-i bentlakásos iskolába,ahol Ezredes lesz a szobatársa.Itt megismerkedik Alaskával,akibe már a legelején beleszeret,és megannyi kalandban,és furcsaságban lesz része.
Mindegyik szereplőt nagyon megszerettem.

Ez,ahogyan a fejezetek visszaszámolnak a napokkal,elég ijesztő,de közben nagyon kíváncsiság keltő,mert már várom,hogy kivel és mi fog történni.Aztán amikor eljön az a nap,már sajnálom hogy olyan gyorsan teltek a napok,és olyan nagy léptekkel számláltak vissza.Az előtte időszakban sok minden történik,és nagyon érdekes,humoros.Az utána időszakban is sok minden történik.Egyre több mindent tudunk meg Alaskáról,a tettei okáról,bár ez a része szomorúbb is egyben.
A végén a nagy "emlék" balhé elég ötletes,bár azt hittem kicsit nagyobb szabású lesz.Bár így is jó volt.

Nem volt az a kifejezetten "jaj most sírni fogsz" könyv,mégis nagyon szomorú és nyomasztó volt az a bizonyos nap után.

Nagyon tetszett az egész könyv.A történet,a szereplők,a szöveg...minden!
Én csak ajánlani tudom a könyvet.Olvassátok el minél hamarabb!

Összegezve: 10/10



      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése